Избрани Новини

Започнаха проверки по злополуката със загиналия работник в Банско

По време на работа вчера загина един от работниците

Започнаха проверките на фирмата-изпълнител и фирмата-подизпълнител, извършващи подмяната на канализацията в Банско. При трудова злополука вчера загина един от работниците по проекта.

Загиналият е Николай Лефтеров, а в двуметровия ров е имало и друг негов колега. Двамата са поставяли една от тръбите и чакали за другата, когото чули "Бягайте", но било твърде късно и пръстта ги затрупала.

Вторият работник се спасил, но Лефтеров е изровен мъртъв. Мъжът е имал прободна рана в гърдите, вероятно от кирката, с която е работил и счупен крак. Тялото на починалия е транспортирано в МБАЛ-Разлог за аутопсия.

Оцелелият работник споделя още, че в деня на инцидента са подписали трудовите договори с фирма "Царевец" – Враца

Припомняме предисторията: 59-годишният мъж загина вчера при изкопни дейности. Трагичният инцидент стана при работата около подменянето на канализацията, когато ров от близо 2 метра се срути. Това се случи около 15.50 минути в района на Горския техникум. Пръстта засипва един от работниците, а при разравянето се оказва, че той вече е починал. Изпълнител на обекта е разложка фирма а подизпълнител врачанска. Загиналият работник е от Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов