Избрани Новини

Млада жена със СПИН издъхна в болницата в Дупница

Персоналът в паника, всички се изследват спешно

Млада жена, болна от СПИН, е издъхнала в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница, пише вестник "Струма“ в днешния си брой. Медицинският персонал бил в паника заради опасността от заразяване, тъй като при постъпването на пациентката не се знаело, че тя е с ХИВ. 33-годишната жена дошла в отделението със силни болки в стомаха. След преглед се установило, че е получила перитонит и е оперирана по спешност. След хирургичната интервенция състоянието й се влошило и тя изпаднала в кома въпреки усилията на лекарите.

При изследване на кръв, взета от пациентката, се оказало, че е серопозитивна, което предизвикало паника в отделението. Веднага е уведомена РЗИ. Всички, работещи в хирургичното отделение, са изследвани за СПИН, резултатите са отрицателни. В продължение на две седмици случаят е пазен в тайна, за да не се създаде допълнително паника. Починалата има дете, тя е от софийско село, но отскоро живеела на семейни начала с мъж от Сапарева баня.

"Пациентката може би не е знаела, че е болна от коварното заболяване”, коментира управителят на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов