Избрани Новини

Малки госпожици месят хляб в Долно Осеново

Момченца садят дръвчета за Деня на земята

Вместо Ден на земята и природата, цяла седмица изпъстря ежедневието на хлапетата в детската градина в село Долно Осеново. Топлите априлски дни са наситени с различни инициативи, като мотото е "От зрънцето да хляба". Цяла седмица хлапетата и педагозите в детската градина изпъстрят дните си с игри, презентации и образователни прояви.

В съвместна инициатива те подредиха своя уникална изложба на тема "От зрънцето да хляба", в която фотоси отразяват отделните етапи от производството на насъщния. А битов кът встрани от снимките показва автентични носии, предмети от бита и специално приготвени обредни хлябове, свързани с културата на местното население в едно от най-многолюдните села в симитлийска община Долно Осеново.

Под мотото "Никой не е по-голям от хляба" децата претвориха по свой начин всичко това, като месиха и опекоха различни тестени изделия. Празникът на земята беше допълнен за хлапетата в Долно Осеново с много игри, песни и рисунки.

В подготвителните групи се проведе мултимедийна презентация по темата, а бъдещите ученици гостуваха на кмета на селото Бисер Сегменов и дискутираха с него по темата за опазването на планетата Земя. Те символично му връчиха дърво, символ на живота. А в двора на детското заведение бяха засадени различни видове цветя.

Настроение и много усмивки имаше и по време на театралната постановка "Плодчетата". Така под знака на силни емоции преминава седмицата за децата в забавачницата в Долно Осеново, които за пореден път се докосват до красотата и по свой уникален начин я пресъздават.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)