Избрани Новини

Питат гражданите какво да се промени в Пиринско

Нова инфраструктура искат 58 процента от жителите в Благоевградско

Приключи втората обиколка по общини в Благоевградска област, която е част от инициативата „Да създадем заедно България 2020". Експертите на Областен информационен център - Благоевград представиха резултатите от проведеното допитване до гражданите за това какво искат да променят в населеното място, в което живеят, чрез оперативните програми и европейските средства.

На много места общинските експерти изразиха готовност за допълване на Общинските планове за развитие с мерки, заложени от хората в попълнените анкети. Подобряване на съществуваща или изграждане на нова инфраструктура искат 58 процента от жителите в Благоевградско.

"В Банско акцентът бе поставен върху изграждането на велоалеи, нови зони за отдих и спорт, обновяване на градския парк, както и ремонт и рехабилитация на улици и тротоари. Очакванията са по този начин да бъде даден допълнителен тласък на развитието на туризма в района", информираха от офиса в Благоевград.
Нова детска градина в село Лъжница и разширяване на социалните услуги искат пък жителите на община Гоце Делчев.
"Изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и реконструкция на уличната мрежа в град Петрич и по-големите населени места в общината са сред приоритетите, представени по време на срещата в южния град. В Сандански искат развитие на спортната инфраструктура и изграждане на физкултурни салони във всички училища", отчетоха от ОИЦ-Благоевград.
Вторият цикъл от информационни срещи ще приключи със среща в община Благоевград на 28 април.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)