Избрани Новини

Трима младежи са "Кралете на Запада"

Завърши вторият национален брейк турнир в Благоевград

Мартин Мутафин, Маргарит Петков и Венцислав Йорданов са победителите в Националния брейк турнир „Кралете на Запада”, който се провежда за втора поредна година в Благоевград. Организатори на събитието са община Благоевград и Общинският младежки дом.

Изключително оспорвано се оказа състезанието, което събра пред зала „22 септември” в града любители не само на брейк денса, но и на музиката към него фънк и хип-хоп. Над 50 души от София, Пловдив, Перник, Враца, Монтана, Пазарджик, Дупница, Стара Загора, Видин и Бургас и Благоевград влязоха в така наречените „битки”. Състезанието бе разделено в две дисциплини- „двама срещу двама” и „power move”, което преведено означава индивидуални битки, съчетани със сложни въртеливи движения.

Ди джей Лаури бе подсигурил едни от най-хитовите парчета в брейк денс средите, а за доброто настроение се грижеше водещият Джоката. Денс студио „Дежа вю” към Младежкия дом екзалтира публиката, като демонстрира изключителен синхрон по време на своето изпълнение.

Експертното жури Спайки, Алекс и Добри, професионални брейк танцьори и участници в редица национални и международни състезания, бе изключително затруднено в своя избор. Съдиите следяха за сложността на движенията, начина на изпълнението им и синхрона. След оспорвани брейк денс битки в категория „двама срещу двама” за победители бяха избрани Мартин Мутафин и Маргарит Петков, а във категория „power move” - Венцислав Йорданов от Пазарджик.

По време на Националния брейк турнир бе поставена благотворителна кутия, в която жители и гости на Благоевград можеха да отделят средства в подкрепа на петгодишната Владимира Китанова, която страда от детска церебрална парализа. Средствата ще бъдат преведени по специално създадена сметка на името на детето.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов