Избрани Новини

Кметове от Сатовча пазят ниви от добитъка

Забранено е свободното пускане на животни

И кметовете на населените места в община Сатовча ще следят за опазването на нивите от домашни животни, съобщава standartnews.com. Общинският управник Арбен Мименов издаде заповед, с която забрани свободното пашуване по ливадите и засетите и подготвени за сеитба земеделски земи. „Целта е да се предотвратят щети на селскостопанското имущество, да се опазят общинските зелени площи и декоративната растителност. Забраних пускането на всякакъв вид добитък в селскостопанските земи, както и свободното им пашуване в тях. Забраната е валидна до приключване на селскостопанската година", заяви кметът Арбен Мименов.

Не бива да се допуска пашуването на добитъка по площадките, парковете и градините в общината. Управниците на селищата имат задължението не само да уведомят населението, но да организират и участват в опазването на селскостопанското имущество на територията на съответното кметство. При констатирани нарушения кметовете на населени  места се задължават да издирят нарушителите и наложат необходимата санкция за неспазване на разпоредбата. Трябва да предприемат и необходимите мерки по възстановяването на нанесените вреди.

Полицията ще подпомага дейността на селските управници при изпълнението на служебните им задължения по прилагането на заповедта.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов