Избрани Новини

Горя фургон на данъчните до границата с Македония

Пламна и щъркелово гнездо върху електрически стълб в Струмешница

Късо съединение предизвика пожар във фургон на НАП в района на ГКПП – Златарево на българо-македонската граница. Сигналът е получен миналия петък към 9:23 часа от служители на граничния пункт. На място е пристигнал екип огнеборци от Петрич, който бързо е потушил пламъците в офиса на данъчните. Няма пострадали хора при инцидента. Нанесени са незначителни материални щети – изгорели са електрическото табло и 2 електрически предпазителя.

Стара инсталация предизвика и друг пожар. Пламна щъркелово гнездо върху електрически стълб в неделя вечерта в петричкото село Струмешница. Сигналът за огнения ад е подаден към 22,35 часа от жители на селото. Двата щъркела са успели да излетят и са невредими. Пожарникари са загасили огъня, който обхванал гнездото. Изгорели са кабелите и уличната лампа на стълба. Причината за пожара също е късо съединение.

В неделя през деня около 14:13 часа е получен сигнал за огнен инцидент и в сеновал в местността Капчукци край благоевградското село Покровник. Потушили са пламъците два екипа на РС ПБЗН - Благоевград. Огънят обаче е унищожил 1500 бали фураж, 75 квадратни метра навес и фуражомелка. Огнената стихия е тръгнала заради небрежно боравене с открит огън. Виновникът ще си понесе наказанието, предвидено от закона, уточниха разследващи на инцидента.

Заради техническа неизправност горя в неделя в Благоевград към 15:14 часа лек автомобил "Сеат Ибиса". Пожарът е погасен от огнеборците. Нанесени са щети на двигателния отсек на колата. Водачът е невредим.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов