Избрани Новини

Глобиха с 36 650 лева фирми от Кюстендил

Установени са 1 440 трудови нарушения

57 акта са съставени за първите 3 месеца на годината на фирми от Кюстендилска област за нарушаване на трудовото законодателство, съобщи началникът на отдел "Инспекция по труда- Кюстендил" Валентин Златински. Влезли са в сила наказателни постановления на обща стойност 36 650 лв. От инспекторите са направени 381 проверки, като са установени 1 440 нарушения.

„Нарушенията са в строителството и шивашкото производство. Акцента на проверките ни през този сезон пада на строителството. Ще направим по-засилен контрол на всички строителни обекти.

В ход са проверки и по автомагистрала „Струма". Там нарушенията, които сме установили са: необезопасени контури на плочите, скелета и платформи, технологични отвори, както и неизползване на лични предпазни средства. Наблюдава се и необезопасяване на изкопите", заяви Валентин Златински.

Нарушение при друг строителен обект, което отчитат инспекторите, е в село Слатино, където в изкоп от 3 метра са установени работници без лични обезопасителни предпазни средства, а освен това и самият изкоп не е бил обезопасен.

„Има една негативна тенденция в строителният бранш. Работниците са с много ниска квалификация. Фирмите не ги обучават, а това води и до повишен трудов травматизъм", допълни Златински.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)