Избрани Новини

Ученици от Благоевград се състезаваха в историческа викторина

Ученици от 9 и 10 клас се състезаваха в два кръга

Ученици от 9 и 10 клас на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград“ се състезаваха в историческа викторина посветена на 135 годишнината от основаването на Солунската българска мъжка гимназия , предаде Радио ‘‘Фокус’’. В състезанието, което се състоя в конферентната зала на Регионален исторически музей – Благоевград, участваха два отбора от по пет души, ученици в различни паралелки на училището. Викторината се състоя в два кръга: единият с 10 въпроса с кратки отговори, свързани с историята на училището, а втория - с 16 въпроса, с разширени отговори. Компетентно жури от трима души оценяваше участниците по точкова система.

Началото на викторината започна с теглене на жребии от участниците за това, кой ще отговаря първи и на кои въпроси след което бе даден и официалния старт на състезанието. Първата част на викторината завърши при равен резултат, като и двата отбора успяха да отговорят на всичките десет въпроса без грешка. След оспорван втори кръг победител стана отборът от 9 клас, който успя да събере 24 точки.

След приключване и на двата кръга, отборите получиха грамоти за участие, като въпреки състезателния характер на викторината всички участници си тръгнаха удовлетворени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов