Избрани Новини

Поредна вандалска наглост изуми благоевградчани

Благоевград осъмна с обърнати кашпи на моста към Младежкия дом

Пореден вандалски акт в Благоевград бе извършен тази нощ. Кашпите, които се намират на моста, свързващ центъра и Младежки дом, осъмнаха обърнати с новозасадените цветя надолу. Три от тях са обърнати, а четвърта кашпа е напукана при опита спрямо нея.

Цветята бяха засадени в кампанията по облагородяване на Благоевград, която продължава и вече се извършва озеленяване и засаждане на цветя и по кварталите. Кашпите бяха боядисани, за да стане градът по-красив и приветлив. За съжаление вандалите продължават и както показват доказателствата, извършителят в случая не е само един.

Сигналът за повредената общинска собственост е подаден към органите на реда за взимане на мерки по компетентност.

Въпреки недоброжелателните и унищожителни действия на вандалите кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов категорично не веднъж е заявявал и показвал, че това няма да спре неговата работа и тази на специалистите, които се грижат за подобряване на инфраструктурата и облагородяването на Благоевград.

Община Благоевград припомня, че парковете, детските площадки и другите обекти са изградени със средства на данъкоплатците и опазването им зависи от гражданите. Призовават се  жителите и гостите на Благоевград към отговорно поведение спрямо общинското имущество, както и да сигнализират на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината  073/ 88 44 34 при нередности.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов