Избрани Новини

Пълна забрана за палене на стърнища е въведена в Сатовча

Забраната е заради предстоящия пожароопасен сезон

Забраната е наложена във връзка с предстоящия пролетно-летен селскостопански сезон и с цел ограничаване на пожари, възникнали  поради небрежност от страна на населението. Според  издадената от кмета Арбен Мименов заповед се забранява горенето на растителни отпадъци в земеделски площи в близост до житни култури и гората, както и паленето на огън и пушенето на цигари при пребиваване в горските територии и селскостопанските земи. Също така се забранява използването на пиратки от пастири, ловци и туристи в горите и пасищата през пожароопасния сезон и при ветровито време.

Със заповедта  на кмета  Арбен Мименов се възлага на кметовете на населени места, екополицаите по райони и доброволното формирование към общината да организират стриктно  наблюдение и охрана на селските имоти с оглед навременното откриване на възникнали пожари, като при наличие на такива е разпоредено незабавното уведомяване на телефон 112 и 07541 2066, както и незабавното започване на гасенето. 

Паленето на огън в дворовете да става само на безопасни места, в неветровито време и под наблюдение до пълното му загасяване като до огъня не се допускат деца. При констатирани нарушения на виновните лица ще бъдат налагани санкции съгласно законодателството. Цялостният контрол за изпълнението на заповедта е възложена на заместник-кмета на община  Сатовча Илхан Карагьозов, съобщава БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов