Избрани Новини

Разложки ученици демонстрираха професионални умения

Почетоха патронния си празник със състезание на професиите

Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог почете патронния си празник със състезание на професиите. Участниците проявиха своите способности в пет направления: майсторско управление на трактор, прикачване на плуг за оран, майсторско управление на лек автомобил, разпознаване на семена и фуражи. Деветокласниците и десетокласниците решаваха тестове по професията.

Директорът на училището Иван Аврамов откри тържеството в многофункционалната зала  на училището, като поздрави учители и ученици с професионалния им празник.

Любовта към земята събра ученици в училищния двор, като  показаха своите умения със селскостопанска техника, защото знаят, че ефективно земеделие се прави с модерна механизация. В „Майсторско управление на трактор” първо място завоюва Сабри Бекир, след него се класира Алекси Борисов, а на почетното трето място застана Неделин Ширинов. Като добри механизатори в прикачване на плуг за оран се показаха дванадесетокласниците Мустафа Тач и Юсуф Али. Най-добре с разпознаването на семената се справиха единадесетокласниците Сабри Бекир, Неджие Молла и Ралица Димитрова. В разпознаването на фуражи  първо място зае Джемал Шемев от 11 кл., второто Юсуф Али от 12 кл., а на трето място се класира деветокласникът  Краси Ганджов. Като най-добри водачи на лек автомобил се отличиха дванадесетокласниците Мустафа Звездов, Димитър Димитров,и Искрен Кавунски. Директорът на училището награди най-добрите и им пожела успешна реализация в избраната професия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов