Избрани Новини

Депутатът Даниела Савеклиева бе гост на световен винен конкурс

Тази година Concours Mondial de Bruxelles се проведе в Италия

Народният представител на ПП ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева бе гост на световния винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles, който тази година се провежда в Италия. В качеството си на заместник-председател на комисията по туризъм в Народното събрание Даниела Савеклиева бе част от българската делегация, водена от министъра на туризма Николина Ангелкова. По време на 22-рото издание на конкурса в италианския град  Йезоло бе обявен изборът на България и на Пловдив за домакин на 23-я световен винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles през 2016 година. Събитието ще се проведе от 29 април до 1 май 2016 година.

Concours Mondial de Bruxelles е сред най-значимите световни събития на винената индустрия, като следващата година в България ще пристигнат едни от най-добрите сомелиери, които ще оценяват качествата на хиляди вина от цял свят.

На тазгодишното издание в Йезоло участват 350 световно признати дегустатори от 51 страни, които оценяват над 8000 вина от цял свят. В програмата са включени и семинари, тематични работилници, открити дискусии, туристически турове и дегустации.

В българската делегация, която взе участие в церемонията по обявяването на град Пловдив за домакин на събитието, бяха включени още посланикът на Република България в Италия Марин Райков, Красимир Коев – директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното, областният управител на Пловдив Розалин Петков и главният секретар на община Пловдив Ангелина Топчиева.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов