Избрани Новини

Стартира Националната програма за пътна безопасност "Спаси живота на децата“

Тя ще продължи до 10 май

От 4 до 10 май стартира Националната програма за пътна безопасност с логото „Спаси живота на децата“.

В рамките на този период служители от "Пътна полиция" в Кюстендилско по предварително уговорени дати ще проведат срещи с деца от детски градини и началните класове на учебните заведения, на които ще изнесат беседи по безопасност на движението. Целта е да бъде напомнено на децата, а и чрез тях на родителите им какви са правилата за безопасност на движението. Предвижда се да бъдат направени и специализирани полицейски операции по метода холандски широкообхватен метод на определени места с интензивно движение. „При тези операции ще участват и доброволци от БЧК. Ще бъдат раздадени и брошури с кратки съвети за безопасност на движението. Предвидено е при проверките на пътя на водачи, който превозват деца в детски обезопасителни системи и спазват правилата, да им предоставяме и специални детски играчки. Другото мероприятие, което предвиждаме, е насрочено за  8 май /петък/ от 12 часа. Тогава патрулни автомобили на полицията ще бъдат разположени в близост да училищата и възловите кръстовища и в рамките на една минута с подаване на звуков сигнал полицаите ще  стоят отстрани на автомобилите с шапки в ръце, с което ще почетем паметта на децата, загинали на пътя“, коментира началникът на сектор „Пътна полиция“ към ОД МВР Румен Точев.

През миналата година при инциденти на пътя има едно убито дете и 12 ранени. Тенденцията спрямо предходния отчетен период е към намаление. „През тази година със съдействието на всички институции се надяваме инцидентите да бъдат сведени до минимум, защото децата са нашето бъдеще и ние трябва да се грижим за тяхната безопасност и опазване на техния живот“, коментира още Точев, цитиран от infomreja.bg.

 

 
седмица на пътната безопасност                                                          Кюстендил                                                          беседи                                                          деца                                                                                                          
 
 
 
 
 

 

коментари

 

Все още няма коментари!
Добави коментар
        име:

спам проверка - въведете кода: mmz

коментар:

 
 
 
архив
 
 
 
 
Май 2015
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
днес
 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов