Избрани Новини

"Златният пояс“ на новата звезда на българската борба дойде в Дупница с Армен Назарян

Състезателят продължава с подготовката за предстоящите европейски олимпийски игри в Баку

Големият Армен Назарян заедно с новата звезда на българската борба Даниел Александров гостуваха днес на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев. С тях бе и доскорошният треньор на Александров в НСА Денислав Чамишки. Повод за поканата от инж.Чимев бе спечеленото най-престижно българско отличие в класическата борба – златен колан от "Никола Петров" преди седмица. Те бяха посрещнати от заместник-кмета на Дупница и бивш състезател по борба Крум Милев.

Александров показа на Чимев както златния колан, така и медала от надпреварата. "Аз настръхнах, докато го държа, а представям си какво е чувството за теб", не скри вълнението си инж.Чимев. "В момента Даниел разполага с най-доброто. Разполага с треньор като Армен Назарян. Друго не му трябва, за да продължи да трупа оттук насетне все повече медали и успехи", скромно отбеляза Чамишки. "Запалих се по борбата именно в моя роден град Дупница. Тук направих първите си стъпки и след един от коледните турнири преминах в Самоков. Радвам се, че успях да спечеля този приз, защото той ме мотивира още повече да работя за успехи на международния тепих", коментира Александров. Той не скри, че му харесва новия прякор Българския Рамбо, който получи по време на самия турнир. "Получих контузия на главата и след като бях бинтован и постигнах кървав успех, ме кръстиха Рамбо", призна с усмивка талантливия българин.

"Успехът на едно младо момче като теб е стимул за децата да последват успехите ти. Примерът ти, съм убеден, че ще бъде заразителен за младото поколение. Едва ли и Армен Назарян има представа какво означава за малък град като Дупница да има такъв успешен състезател с такова отличие", заяви инж.Чимев. "Гордея се, че имаме такива талантливи млади момчета като Даниел. Обещал съм с тях да трупаме медали от Европейски и Световни първенства и ще удържа на думата си. Иначе на самото състезание единодушно взехме решението, че Даниел заслужава да вземе златния пояс", разкри Назарян. "Разчитаме на Даниел в срещите му с децата да ги заразява и да идват в залите. Той е пример на това как с много труд и талант, разбира се, се постигат такива успехи. Не си спомням по-млад състезател от него да е печелил пояса в този турнир. Няма ли база, няма и успехи в спорта. Разбрах, че строите нова зала и това ще бъде положително за спорта в Дупница. Тъкмо ще имаме възможност да довеждаме тук именити борци за състезания и да "палим" младите по най-успешния индивидуален спорт. Ще получите акредитации за всичките ни международни състезания в България и ще бъдете наш гост", допълни легендата на световната борба. "Живот и здраве, коледният турнир по борба ще бъде именно в новата зала", обеща инж.Чимев. Освен парична награда той подари икона на "Св.Иван Рилски", закрилникът на Дупница на именития си съгражданин с думите: "Нека той бди над теб и те пази от травми и несполуки. Продължавай все така и слави името на България". "Винаги съм се гордял с родния си град и България. Те са над всичко", заключи дупнишкият борец.

Дупнишкият градоначалник връчи почетен плакет и на Назарян: "От мое име и от името на моите съграждани ти благодарим за това, което си направил за родната борба и за нашия Даниел".

Състезателят и треньорът му разкриха, че сега продължават с подготовката за предстоящите европейски олимпийски игри в Баку. Подготовката ще започне с високопланински лагер на Белмекен, а после ще продължи край морето, където климатът е сходен до този в Баку.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов