Избрани Новини

Домашен арест за шофьора, премазал 8-годишно дете на пътя

Защитата на 24-годишния студент твърди, че той е избягал от мястото на инцидента от страх от саморазправа с очевидци от ромската махала

Домашен арест наложи Бургаски окръжен съд на 24-годишния Даниел Катрапелов, който на 2 май блъсна с БМВ 8-годишно момченце на околовръстното по пътя Созопол - Бургас. 
По първоначални данни на полицията, той е избягал от местопрестъплението и е бил задържан едва към 17 ч. същия ден край Карнобат. 
Според свидетелят Борислав Дайнов, който е шофирал зад обвиняемия, Даниел Катрапелов е карал със скорост около 80 км в час /разрешена в този участък/ и е спрял след като е блъснал детето.Според защитата му, момчето е напуснало мястото на инцидента поради страх от събралите се очевидци от ромския квартал "Победа". Обвиняемият потеглил към Стара Загора. Но след разговор с родителите си, решава да се предаде. Заедно с приятелката си тръгнали към Бургас и са задържани от автопатрул на разклона на АМ "Тракия", край Карнобат.
По информация на съдия Стефан Стайков,братчето на убитото 8-годишно момче само е изтеглило тялото на малкия Страхил от пътя към банкета. 
24-годишният обвиняем е студент последна година във ВИАС в София. Адвокатът му поиска по-лека мярка, тъй като на клиента му се състояли два изпита и дипломна работа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов