Избрани Новини

Започва колоездачна обиколка на Благоевград

Целта е да се популяризира колоезденето като спорт и начин за придвижване

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще се включи в инициативата за колоездачна обиколка на Благоевград, която ще премине под надслов „Спорт - бъди независим”. Тя ще се състои днес от 11.00 часа, като при лоши метеорологични условия ще бъде отменена за следващия ден 8-ми май.

Сборният пункт и старт за колоездачите ще бъде на площад „Георги Измирлиев” пред Американския университет в България. Маршрутът включва бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, бул. „Св. Димитър Солунски“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Христо Силянов“ (Джамията), ул. „Митрополит Борис“ и крайна точка пл. „Георги Измирлиев“ (пред АУБ).

Целта на инициативата е да се стимулира обществеността да спортува и да се популяризира колоезденето не само като спорт, но и като начин за придвижване. Обиколката на Благоевград е част от съпътстващите събития по повод Третата глобална седмица за пътна безопасност на тема "Децата и безопасността на движението по пътищата" с официално лого "Спаси живота на децата". Седмицата е в изпълнение на Резолюция от 10 април 2014 г. на Общото събрание на ООН за "Подобряване глобалната безопасност по пътищата".

Организатори на събитието са Община Благоевград, Регионален инспекторат на образованието , Общински съвет по наркотични вещества, Младежки общински съвет по наркотични вещества и Сдружение "Велоклуб Благоевград".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)