Избрани Новини

Асфалтират улиците в Горно Краище

Почти всички улици в село Горно Краище, община Белица, ще бъдат асфалтирани до средата на месец юни. По проект на стойност 5 милиона лева по "Програмата за развитие на селските райони", населеното място се очаква да придобие европейски вид. 12-те улици в селото е трябвало бъдат завършени преди една година, но заради проблемите с Корпоративна търговска банка проектът е бил стопиран. От кметството в Горно Краище казаха, че строителните дейности за благоустрояване на селото са започнали през септемви миналата година, след като от служебното правителство отпуснали безлихвен заем на Община Белица.

“Подмяна на ВиК инсталацията 100% и 90% благоустрояване и асфалтиране на улицитите, на които бъдат подменени ВиК инсталациите”, уточни Бекир Бекир – кмет на село Горно Краище.

Само три от улицити няма да бъдат асфалтирани. Местните хора разказаха, че откакто се помнят, единствено главната улица е имала по-градски вид. Село Горно Краище е живо. Тук се раждат деца има и основно училище. Част от жените работят в шивашки цехове, работа дават и двата дърводелски. Повечето от хората се препитават от животновъдство, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов