Избрани Новини

Разложани искат проверка за вредни емисии от фабричен комин

Мисия Разлог

08-05-2015, 09:25

Снимка:

grizzli.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разлог обновява центъра си (галерия)

В Разлог стартира проект за 5 859 175 лева (галерия)

Парата е чиста, категорични са от общината

Жители на Разлог са подали сигнал в РИОСВ - Благоевград, че италианска фабрика за пелети замърсява града с вредни емисии, информира "Вяра". Те са посочили в оплакването си, че от комина на предприятието излиза голямо количество пара и са настояли за проверка на дейността на фабриката.

От община Разлог са категорични, че всичко с дейността на фабриката е наред, а парата, която се отделя вследствие от производството на пелетите, е чиста и в нея няма прахови частици.

От РИОСВ - Благоевград коментираха, че предприятието е проверявано три пъти само през 2014 г. – два пъти планово и веднъж по постъпил сигнал. При проверката не са открити нарушения в производствения процес. Експертите са установили, че дружеството спазва изискванията за провеждането на собствени измервания на вредните вещества и те категорично са в норма.

Установено е обаче съхранение на открито на голямо количество отпадъци и трици, които създават потенциално подходящи условия за неорганизирани емисии прах в атмосферния въздух. Затова е съставен акт за административно нарушение и собственикът на фабриката е глобен с 500 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов