Избрани Новини

Заловиха пиян шофьор на линейка

Дрегерът отчел 0,81 промила

Шофьор на линейка е заловен от пътни полицаи с 0.81 промила алкохол, докато карал автомобила със специално предназначение, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. На тел. 112 е подаден сигнал, че Георги Граховски, шофьор в общинската болница в Дупница, е пиян зад волана. Той е спрян за проверка в 8:00 часа от дупнишки полицаи на входа на бившата Транспортна болница и е тестван с дрегер за алкохол. Устройството отчело 0.81 промила. Веднага свидетелството за правоуправление на Георги Граховски е отнето и му е съставен акт.

Георги Граховски е взел от бившата Транспортна болница, епруветки с кръв на пациентите, за да ги закара в бившата Военна болница, където е лабораторията. Предишния ден Георги Граховски празнувал именния си ден. Имал гости до късно, но сутринта се чувствал бодър и отишъл на работа. Дрегерът обаче отчел наличие на алкохол.

Управителят на общинската болница д-р Любомир Таушански вчера заяви: "При мен все още не са дошли резултати от КАТ - Дупница от тестването с дрегер. Зная за случая. Георги Граховски е добър шофьор. Досега не е имал провинения, няма да го уволня, ако от КАТ не му отнемат книжката за продължителен период".

Вчера специалният автомобил беше паркиран в двора на болницата. От днес някой от останалите шофьори в болницата ще го управлява. С този автомобил се извозват пациенти на болницата, които са на хемодиализа. След инцидента вчера Георги Граховски е излязъл 10 дни в платен отпуск. Болничният автомобил е запечатан за 24 ч.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов