Избрани Новини

Петрички шофьори се включили в схема за "мулета" на телефонни измамници

Участвали срещу 25% от взетите пари

Петрички шофьори са цанени като „мулета” в схема за телефонни измами. Те са били прилъгвани да участват в цялостната порочна практика по отнемането на спестяванията на възрастни хора от тарторите на схемата. При съгласие от страна на таксиджиите, те получавали по 25 % от парите, информира struma.com.

Трябвало е само да се съобразяват с поставените им условия - да отидат на посочен адрес след упътване по телефона. Да оставят колата си на близка пресечка на улицата на посочения адрес, за да не бият на очи и да чакат жертвата си в колата, докато я омайват по телефона престъпниците. След което да предадат парите на друг негов колега и така следите да се заличат.

Набирането на „мулета" освен в Петрич е осъществено и в съседния град Сандански. От двете полицейски управления обаче са засекли аферата. Така благодарение на бързата намеса на ченгетата е осуетен поредният опит за отнемане на крупна сума от възрастна жена. Тя е от близките на Петрич села. В телефонен разговор с непознат той й предложил да му предаде цели 11 000 лв. Сумата му била необходима, за да помогне на неин близък, пострадал при катастрофа. Тя се усъмнила и се обадила на полицията. Така спестените й пари били спасени. Новата схема при предаването на пари на таксиметрови шофьори от измамените възрастни се практикува отскоро, за което от двете полицейски управления в Петрич и Сандански апелират за бдителност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов