Избрани Новини

"ТАРА-РА-БУМБИЯ" гръмва днес в Благоевград!

Стартира и второто издание на панаира на книгата "ЛитераЕкспо – Благоевград 2015

Днес в Благоевград  две от основните събития в календара на майския Пролетен фестивал - панаирът на книгата "ЛитераЕкспо" и международният театрален фестивла ТАРА-РА-БУМБИЯ.

В 17:00 часа на площад „Макeдония“ ще стартира второто издание на панаира на книгата „ЛитераЕкспо – Благоевград 2015“. Изложението ще бъде разположено в шест шатри, които вече са построени на площада и ще продължи до 16 май. На официалното откриване участие ще вземат Биг Бенд – Благоевград, Регионална библиотека „Димитър Талев“, Клуб по спортни танци „Блясък“, „Силвана денс“ и др. В тазгодишното изложение ще се представят 17 от най-авторитетните издателства в страната. През всички дни на книжното изложение гостуващи автори ще представят своите книги. Предвидени са и празнични изпълнения на културните институти в Благоевград, които ще забавляват жителите и гостите на града от 8:00 до 20:00 часа.

Третото издание на международния театрален фестивал ТАРА-РА-БУМБИЯ също ще стартира днес. В 19:00 часа ще започне първото представление от програмата на фестивала. В ДТ „Никола Вапцаров“ актьорите от младежки театър „Николай Бинев“ ще представят  постановката „Женска оправия“. След представлението в 21:00 часа пред театъра ще бъде официално даден стартът на международния театрален фестивал ТАРА-РА-БУМБИЯ, който ще продължи до 22 май.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)