Избрани Новини

Залесяват нови тополови гори

Със засаждането на 695 000 фиданки на площ от 1500 декара приключи пролетната кампания в Югозападното държавно предприятие, съобщи dariknews. Над 70% от създадените нови гори са предимно неотложни залесявания, насочени към възстановяване на терени след пожар и други вредни природни въздействия. По-големи залесявания на площ над 100 дка се извършиха в ловни стопанства „Осогово” - Кюстендил и „Дикчан” – Сатовча и в Държавните горски стопанства в Гоце Делчев, Гърмен, Елешница, Места, Пирдоп и София. През есента ще бъдат залесени още 320 декара с тополови култури. Извършено е и предвиденото пролетно попълване на новосъздадени горски култури на площ от 286 декара.
Общо 1 730 души се включиха в 25 съвместни инициативи за залесяване с доброволен труд на територията на Югозападното държавно предприятие. В рамките на доброволческите кампании са засадени 21 000 фиданки, предоставени безвъзмездно от ЮЗДП, на площ от 82 декара.

Допълнително предприятието дари още 2 270 дръвчета за залесяване с екологична цел на детски градини, училища, читалища, болници и манастири. Мероприятията са проведени съвместно с териториалните поделения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов