Избрани Новини

Помещенията на стадиона в Кюстендил са в окаяно състояние

Общината ще внася проект за обновяване на част от залите

Много от залите на спортен комплекс “Осогово” в Кюстендил, са в окаяно състояние и се наводняват при всеки обилен валеж, оплакаха се тренъори. Проблемът стои от години, а основната причина е пробитият покрив, който се нуждае от спешен ремонт. Плесен, изгнило дюшеме, в което има поникнали гъби от влагата, може да се види в залата по тенис на маса, която е в най-тежко положение. Тук тренират над 50 деца, но заради лошите условия част от тренировките се провеждат в Обединен детски комплекс, разказва тренъорът Владимир Зарев.

Спортисти и родители много кратно са търсили помощ от Общината да бъде намерено някакво решение на проблема с течащия покрив. Едва преди месец Общинския съвет в Кюстендил гласува да бъде отпуснат дървен материал за ремонт на покрива. “Който да послужи за началото и подготовката на строителните работи за оправянето на покрива, тъй като залите са в много тежко положение, течовете са големи”, обясни Иван Андонов – председател на Общински съвет в Кюстендил.

За спортния комплекс има и готов проект за обновяване на част залите и пистите. Той ще бъде внесен в Министерството на спорта с надеждата да бъде финансиран, каза още Андонов. Стойността му е около 1.3 милиона лева, предава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов