Избрани Новини

Росица Плачкова: Не губя надежда, че ще осъществим проект за 88 милиона лева

Кюстендил и близки села са включени в проект

Заместник-кметът на община Кюстендил Росица Плачкова изрази надежда, че проекта за реконструкция и разширение на канализационна и водопреносна мрежи, на агломерация Кюстендил и селата Лозно, Жиленци и Слокощица все пак ще се осъществи, съобщава dariknews. Той бе на стойност 88 000 000 лв.
„Имаме одобрено предпроектно проучване. Внесла съм в управляващият орган два варианта на инвестиционни проекти. Те се разглеждат в момента и когато бъдат одобрени, ще кажем на изпълнителите, по кой от двата варианта да работят в етап технически проект. До края на годината имаме уверението от управляващият орган, че ще имаме готов инвестиционен проект, за който би могло да се издаде разрешение за строеж. Знаете, че сме подписали всички договори", заяви Плачкова.
Вторият етап от проекта, а именно строителството няма да се осъществи по ОП "Околна среда"2007-2013 г., тъй като програмата приключи.
„Променен е начинът на работа по програмата в новия програмен период. Ще бъде направено предпроекто проучване за цялата Кюсендилска област. На областно ниво ще бъде финансиран само един такъв проект и се надявам той да бъде именно нашият. Финансирането обаче няма да бъде на 100 %, а на 70 %. При тези проекти проблем е това, че общините не се разпореждат със средствата, а носят отговорността. Така се получи и по програма ИСПА. Само за пример ще дам ул. „Цар Освободител" където има три водопровода, а се оказва, че е сменен не главният, а второстепенен, което може да доведе отново до копаене там", допълни Росица Плачкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов