Избрани Новини

Изписаха от реанимация натровения 20-годишен мъж

Погълнал препарат за плевели на рибарника край Пастра

Натровилият се с препарат за плевели Красимир Димитров от село Пастра, община Рила, след тридневно интензивно лечение е изписан от реанимация на благоевградската болница, информира struma.bg. Младежът е в добро общо състояние, силната интоксикация на организма е овладяна, няма изгаряне на хранопровода и устната кухина, тези участъци не са засегнати, течността не е киселина, опасна е с отровата си, съобщиха от МБАЛ - Благоевград.

Младежът бе приет в края на миналата седмица в критично състояние с тежка интоксикация на организма, след като погълнал 100 мл от опасния хербицид. Причините, поради които 20-годишното момче е погълнало препарата, засега остават неизвестни. То е от многодетно семейство, майката работи по програма за временна заетост, бащата е пастир в селото.

Наскоро Красимир започнал работа на рибарниците край селото, където станал инцидентът.

Това е вторият инцидент с млад пациент, приет по спешност в благоевградската болница за седмица. 26-годишна жена от Симитли, майка на две деца, посегна на живота си, като сряза вените си с ножче за бръснене. Тогава благодарение на бързата реакция на близките й и лекарската намеса животът й бе спасен, тя също се възстановява в дома си.

Валентин Златински, директор на Инспекция по труда - Кюстендил, обяви вчера, че за случилото се е научил от медиите, официално съобщение не е получено, служителите на инспекцията започват проверка.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)