Избрани Новини

6 години затвор за закана за убийство и грабеж

Крими

14-05-2015, 15:28

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаски окръжен съд чака пари за покриване на заплати и сметки

Димитър Кунев ще лежи при първоначален строг режим в затвор

Окръжен съд Бургас наложи наказание 6 години лишаване от свобода на Димитър Кунев и определи изтърпяване при първоначален строг режим  в затвор. Кунев е признат за виновен, че на 1 декември миналата година в квартал Долно Езерово, при условията на опасен рецидив, откарднал парична сума в размер на 1334 лева, хранителни продукти и моторен бензинов трион, всичко на обща стойност 1514.80  лева от възрастна жена, като употребил за това сила и заплашване. Той се промъкнал през отворен прозорец в къщата. Влязъл в стаята, нахвърлил се върху жената, като запушил устата й, блъскал я, удрял я и  заплашвал с нож, като извикал „Давай парите, иначе ще те убия“.
Съдебният състав осъди Кунев и да заплати на пострадалата 1514.80 лева, ведно със законната лихва, представляващи обезщетение за нанесени имуществени вреди и 2500 лева за неимуществени вреди, вследствие на непозволеното увреждане. Тя бе конституирана от съда в наказателния процес като частен обвинител и граждански ищец.
Окръжен съд – Бургас допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна изцяло фактите посочени в обстоятелствената част на обвинителния акт и даде съгласие, събраните доказателства в досъдебното производство да бъдат ползвани при постановяване на присъдата. По този ред е постановено първоначално определеното наказание от 9 години лишаване от свобода да бъдат намалени с 1/3. 
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов