Избрани Новини

Монтираха чешми и беседки в Благоевград

Нови практични чешми и беседки ще предлагат свежест и прохлада на жители и гости на Благоевград през горещите дни. Преди дни завърши монтирането на четири нови чешми в града. Те са разположени в новия парк в квартал „Еленово”, „Запад”, под Първо основно училище „Св.св. Кирил и Методий” (малкия парк, обособен между бул. „Пейо Яворов” и ул. „Симеон Радев").

Под десет нови беседки сянка и прохлада ще намират благоевградчани през лятото и цялата година. Първата е поставена срещу бънджи съоръжението в парк „Бачиново” с лице към него и детската площадка, за да могат родителите да наблюдават своите деца. Втората е в кв. „Ален мак”. Предстои монтирането на останалите осем в кварталите „Еленово”, „Струмско”, „Запад”,  „Грамада”, „Орлова чука” и покрай река Благоевградска Бистрица.

Новите придобивки за града бяха заложени в инвестиционната програма на община Благоевград за 2015г. След изпълнението на дейностите по монтажа им, следва пространствата около тях да бъдат облагородени.

Това са само част от мерките, които кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и екипът му от специалисти е предприел за подобряване жизнената среда в града и превръщането му в притегателен център за развитието на туристическия бизнес.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)