Избрани Новини

Aварии и спиране на водоподаването са ежедневието в Марчево

Причината е в старите етернитови тръби

И към днешна дата има много проблеми и аварии на водопровода, по който тече речната вода към чешмите на хората в с. Марчево. Това съобщи за Радио ‘‘Фокус’’ кметският наместник в населеното място Борис Кунчев. Той уточни, че причината е в голямото налягане на водата и 40-годишните стари етернитови тръби.

„Това създава голямо неодобство на местните жители. Честите аварии водят до пълно преустановяване на водоподаването в селото, хората остават без вода през деня“, уточни Кунчев. Той поясни, че от общинска администрация Гърмен са направени постъпления за смяна на тръбите.

„Предстои среща с управителя на ВиК и с областния управител Бисер Михайлов, за да поискаме смяна на тръбите. Дружеството харчи повече пари за отстраняването на ежедневните аварии, отколкото ще даде за нови тръби в този участък", допълни кметският наместник.
Припомняме, че служители на ВиК – Благоевград прекъснаха подаването на минерална вода до чешмите в село Марчево на 28 април, въпреки протеста на местните хора. Те изпълниха заповед на Регионалната здравна инспекция, тъй като при вземането на проби от нея е установено, че има завишени норми на арсен и флуор, което прави минералната течност опасна за здравето на потребителите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов