Избрани Новини

Фризьорски салон "ремонтира" детски ясли и градини

Фризьори и баничари печелят обществени поръчки за строителство в Петрич

"Има шуробаджанащина. Факт е и се вижда“. Това заяви, смеейки се, кметът на Петрич Вельо Илиев по повод журналистическо разследване на Нова телевизия, че фризьорски салони, автосервизи и баничарници в града на милионерите печелят обществени поръчки за строителство, при това без конкурси.

Според документите община Петрич е платила 8 хиляди лева на баничарница в града за изграждане на водопровод. Документи разкриват също, че община Петрич е наела без конкурс и заплатила 20 000 лв. на малък фризьорски салон за ремонт на детски ясли и детски градини. Екипът на телевизията разкри, че зад фирмата-собственик на фризьорския салон стои шуреят на заместник-кмета по строителството Христо Георгиев. Той получил по тази схема поръчки за 100 хиляди лева.

Припомняме, че през март. т.г. строителният предприемач Руси Бахтарлиев който оглави сдружението на строителите в града, обяви: „Да видим фирмите, които получават поръчки и преки договаряния в Петрич. „Елитстрой“ е от февруари 2008 г., „Бонима“ от март 2008 г. Това говори ли ви нещо? Христо Георгиев става зам.-кмет през октомври 2007 г., а през 2008 г. се регистрират тези фирми и започват да печелят поръчки. Питаме кмета Вельо Илиев кой печели малките обществени поръчки за по 10 000 - 30 000 лева, как се изразходват парите от общинския бюджет? Коя фирма преди 3 години извърши ремонта в НП „Самуилова крепост”, там, когато вдигнеш лампата край алеята, се оказва, че тя не е свързана с кабел. Участвали сме в 10 търга, не сме видели в комисиите нито един специалист”, заяви Бахтарлиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов