Избрани Новини

Петричани блокират главен път Е-79 за Гърция

Блокадата е на 19 май от 8 часа край зеленчуковата борса при Кърналово

Строители и представители на местния бизнес в Петрич блокират на 19 май главен път Е-79 за Гърция.Това съобщи съпредседателят на сдружението на строителите Александър Василев, цитиран от Дарик.

Блокадата ще бъде в 8.00 часа край зеленчуковата бораса при село Кърналово в знак на протест срещу кмета Вельо Илиев и екипа му в управлението на южната община, допуснали закононарушения с пари и обществени поръчки. Недоволните от ширещата се "шуро-баджанащина" ще преградят с телата си и с машини международния път. Времетраенето ще бъде решено на място утре сутрин, каза Александър Василев.

За пореден път местните строители и предприемачи ще поискат оставката на кмета Вельо Илиев и на заместника му Христо Георгиев, които са допуснали сериозни нарушения и злоупотреби с обществените поръчки, възлагани на фирми, близки до ръководството на града.

От сдружението за "Граждански контрол в управлението на Петрич" са подготвили жалба до главния прокурор Сотир Цацаров, в която са посочени конкртни факти за длъжностни злоупотреби от страна на кметския екип, каза председателят Кирил Георгиев. Самият Георгиев ще съди градоначалника Вельо Илиев за клевета и обида, отправени към него в телевизионния ефир тази сутрин.

Това се случи след като близо хиляда петричани излязоха пред кметството тази сутрин да искат оставката на кмета и на заместника му Христо Георгиев. Ритуално те подпалиха кукли с ликовете на кметския екип в южния град.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)