Избрани Новини

Състезание за тежковози в Разлог събра над 3000 зрители

Домакините са с четири призови места

Най-добрите тежковози в България мериха сили на атрактивно състезание „Национални изпитания на тежковозните коне - България 2015“, което се проведе на базата на СККС „ДВАЛ“ в Разлог, информира struma.bg.

В най-малката от шестте категории - до 500 кг живо тегло на коня за втора поредна година първото място спечели кобилата Найла на Ибрахим Бачевски от Бунцево. Той си тръгна с предметна награда моторен трион. Третото място зае конят на Радослав Писталянов от Бачево, който е член на сдружението и спечели парична награда от 100 лв.

Във втората категория - до 600 кг, кобилата Звезда на Симеон Кузманов от Баня показа най-добри резултати и спечели челното място, а втори остана конят Сани на Борис Шарков от Разлог, също член на сдружението домакин. Те си тръгнаха с парични награди - съответно 400 лв. и 300 лв.

Третата категория беше една от най-оспорваните. Безспорен фаворит в нея стана конят на Ахмед Кючуков от Драгиново, който спечели надпреварата и в следващата категория до 800 кг, той спечели купата на състезанието и беше обявен за най-силния кон на страната. Собственикът си тръгна с парична награда от общо 1100 лв. - 500 лв. награда от третата категория и 600 лв. от четвъртата. Той спечели и специалната награда на публиката - живо агне, дарено от Румен от Калугерово.

Домакините завоюваха третото място в третата категория. То беше спечелено от коня Мартин на Костадин Коцаков, който отнесе парична награда от 300 лв.

В четвъртата категория фаворитът от състезанието в с. Баня миналата седмица - конят Леон на Костадин Дрянков, спечели второто място, а третото завоюва отново представител на сдружението - конят на Владимир Цолев от Разлог. Наградите са съответно 500 лв. и 400 лв.

В двете най-тежки и атрактивни категории - до 900 кг и над 900 кг, фаворити станаха тежковозите на Петър Петров от Дерманци и Иван от София.

За поредна година състезанието събра над 3000 души публика. Някои от тях си тръгнаха с атрактивни награди от разигралата се по време на състезанието томбола. Мероприятието беше открито от кмета на Разлог инж. Красимир Герчев, който пожела успех на участниците.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов