Избрани Новини

Обучават горските как да маркират дървесината

От 19 до 27 май Югозападно държавно предприятие организира съвещания-обучения по стопанисване на горите и маркиране на насажденията, предвидени за ползване за 2016 г. Съвещанията ще се проведат по предварително определен график на територията на пет държавни горски стопанства. В тях ще участват служители от 38-те териториални поделения на  предприятието, представители на МЗХ, Изпълнителната агенция по горите и РДГ,  Лесотехническия университет, Лесозащитна станция – София и Горска семеконтролна  станция – София.

Маркиране на насажденията, съгласно изискванията и целите на различните видове сечи;  стопанисване на горите, попадащи в горските типове природни местообитания –  принципи и режими; техническо изпълнение на дейностите по определяне и  отбелязване на дърветата за сеч, са основните теми в дискусията. На терен ще  бъдат коментирани най-често срещаните проблеми при маркирането, както и въпроси от практиката на горските служители.

Основни акценти по време на съвещанията са отговорността, професионализма и качеството на работа в процеса на маркиране, както и дисциплината на ползване в маркираните насаждения, предава БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов