Избрани Новини

До края на юни ремонтират разбити пътища

Мисия

19-05-2015, 06:00

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

До края на месец юни ще бъдат извършени ремонти на компрометираните участъци на пътищата Вардим- Свищов- Ореш, Свищов- Павликени- Добромирка и отсечката от 6,5 км в района на Долна Липница. Това става ясно от отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на питане на народния представител от парламентарната група на ГЕРБ Клавдия Ганчева. Пред министъра народният представител от Великотърновски регион е поставил въпроса за критичното състояние на няколко републикански пътища в областта.

В най-лошо състояние са 15,5 км отсечка от границата на област Русе през село Вардим до град Свищов и от жп гапа Ореш до границата с област Плевен се посочва в отговора на министър Павлова. В тези участъци настилката е изцяло компрометирана, с пукнатини, дупки, кръпки и коловози. Подобно е състоянието и на участъка Павликени – село Батак, където вследствие деформации на земното легло настилката почти по цялата дължина е силно нагъната, което затруднява движението на моторно превозните средства. С множество дупки, неравности и на места изцяло липсващо асфалтово покритие е отсичката от Долна Липница до кръстовището на пътя Свищов-Павликени- Добромирка.

Предстои до края на юни съобразно бюджетните средства на Агенция „Пътна инфраструктура” настилката на най-компрометираните участъци на въпросните пътища да бъде изкърпена с модифициран битум и фракция под налягане и единични дупки да бъдат изкърпени с платна асфалтова смес. Министър Павлова обаче посочва, че предвид силно компрометираното състояние на отсечките за постигане на дълготраен ефект е необходим цялостен ремонт, за който в настоящия момент АПИ не разполага с необходимите средства. При осигурено целево финансиране, участъците ще бъдат включени в някоя от следващите ремонтни програми на АПИ, се казва още в отговора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов