Избрани Новини

Глобиха ЧЕЗ за злоупотреба с господстващо положение

Не допуска производители и потребители на пазара

Комисията за защита на конкуренцията санкционира с 1 250 056 лева "ЧЕЗ Разпределение България" АД за злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от комисията.

Дружеството е забавило необосновано сключването на договор за покупко-продажба на енергийни съоръжения за присъединяване, изградени по предвиден в специална наредба ред за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и  разпределителните електрически мрежи.

По оценка на КЗК по този начин "ЧЕЗ Разпределение България" АД може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите, пише в съобщението.

КЗК е постановила прекратяване на установеното нарушение и поиска от "ЧЕЗ Разпределение България" АД в срок от 30 дни да изготви и предостави подробен списък, в който да бъдат изрично изброени всички изискуеми документи във връзка с договора за покупко-продажба на  изградените съоръжения за присъединяване.

От ЧЕЗ заявиха, че са разбрали от медиите за решението на КЗК и след като го получат по официалния ред ще го обжалват. ЧЕЗ спазва изцяло българското законодателство, в това число и антимонополното, заявиха от компанията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов