Избрани Новини

Видеонаблюдение ще пресича преписването на матурите в Благоевград

С около 50 камери ще се следи дали дванадесетколснаците преписват по време на държавните зрелостните изпити, които ще се проведат на 20-ти и 22-ри май, съобщава БНТ. 48 са определените класни стаи в училищата в областта, като зрелостниците ще бъдат разпределни да седят на места, които добре се заснемат от камерите. Освен с видеонаблюдение около 800 квестори ще следят за преписвачи, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

Зрелостните изпити в Хуманитарната гимназия в Благоевград ще се прведат в 11 класни стаи. Видеокамери са насочени така, че да селедят всеки ъгъл на стаите. Въпреки многото камери, младежите смятат, че пак ще има преписвачи. Във всяка стая ще има квестори, които да следят дали има младежи, на които се диктува със слушалка в ухото.

“Те могат да проследят и да са наясно какво се случва с ученика, как реагира, какво прави”, коментира Ивайло Златанов – началник на Регионален инспекторат по обазованието – Благоевград. Заради засилените мерки срещу преписвачите очакванията на учители и директори са оценките от зрелостните изпити тази година да бъдат по-ниски от миналогодишните



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов