Избрани Новини

В Разлог лични асистенти започнаха работа

26 асистента ще се грижат за хора от общината

26 лични асистенти започнаха работа в община Разлог. Те ще обслужват 26 потребители с увреждания, от които 9 са деца.

14 от потребителите на услугата „Личен асистент” са от град Разлог, 3-ма от село Бачево, 2-ма от село Баня, 2–ма от село Горно Драглище, 2–ма от село Елешница, по един от селата Долно Драглище, Годлево и Добърско.

10 лични асистенти вече работят на 7-часов работен ден, 11 лични асистенти работят на 6-часов работен ден и 5 лични асистенти – на 4-часов работен ден.

Oсновната цел на предоставянето на услугата „Личен асистент” е да се подобри качеството на живот на хора, нуждаещи се от постоянно обслужване в ежедневието си чрез предоставяне на качествена грижа в семейна среда. Благодарение на тази услуга се подобрява качеството на живот на семействата, в които има лица с трайни увреждания, зависими от постоянни грижи.

Община Разлог има опит в предоставянето на услугата „Личен асистент” като за периода от 11.01.2011г. до 24.04.2015г. от нея са се възползвали 26 души в неравностойно положение.  Настоящето стартиране на услугата е в рамките на проект „Нови възможности за грижа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г., изпълняван съвместно с Агенцията за социално подпомагане.

От 22.06.2015г. започва прием на документи за II етап по проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов