Избрани Новини

5 години и 4 месеца затвор за рецидивист, заловен с хероин за 17 лева

Плаща и 20 000 лева глоба

Пет години и четири месеца в Бобовдолския затвор със строг режим на изтърпяване на наказанието постанови състав на Кюстендилски окръжен съд с председател съдия Мирослав Начев за 39-годишния Дончо Здравков Филипов от Кюстендил, задържан с хероин за 17 лева , информира struma.bg.

Филипов е рецидивист и само три месеца преди да бъде задържан е излязъл от затвора, където излежал четири години лишаване от свобода за дрога, а присъдата му е постановена от Специализирания съд, показват документите по делото.

Филипов се призна за виновен за това, че на 25 септември миналата година в тоалетната на къщата му след сигнал криминалисти от РУП - Кюстендил са открили 27 дози хероин, пакетирани като за продажба, укрити в специално изработен за целта тайник.

„Присъдата, постановена от съдебния състав, е осем години, но я намаляваме с 1/3, тъй като Филипов поиска разглеждане на делото по съкратената процедура, обясни съдия Начев в залата. Освен присъдата Филипов ще трябва да плати и 20 хиляди лева глоба в полза на държавата, както и 1242 лв. на РУ - Кюстендил за направените експертизи на всички дози хероин, открити в дома му.

Последната присъда на Дончо от Специализирания съд в София е за участието му в организирана престъпна група, занимаваща се с търговия с наркотични вещества, припомнят криминалисти от Кюстендил



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов