Избрани Новини

Избраха "Училище на годината" в Благоевград

Седмо СОУ "Кузман Шапкарев” и Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий” спечелиха приза

Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” и Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” спечелиха приза „Училище на годината Благоевград 2015”. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи отличията на директорите на учебните заведения Лилия Стоянова и Марин Митов. Освен грамота, табела и значки,  училищата победители във второто издание на състезанието, което премина в четири кръга - „Знание”, „Култура”, „Презентация на моето училище” и „Благоевград - Това сме ние”, призьорите получиха и ваучер на стойност 2000 лв. „Това е комплимент за добрата ви работа”, каза кметът д-р Атанас Камбитов.

„Удовлетворен съм от това, което виждам във второто издание на конкурса. Виждаме как учители, ученици, родители участват в подготовката на децата и това се превръща в терен на знанието”, каза кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов при откриването на официалната церемония по награждаване на отличените учители, културни дейци и присъждане на приза „Училище на годината- Благоевград 2015”. Пред препълнената зала „Яворов” кметът Камбитов благодари на учителите и най-вече на учениците за това, че са участвали пълноценно в състезанието. Той припомни поговорката, че знанието е съкровище, което никой не може да вземе и човек винаги го носи със себе си, за разлика от други неща и отново благодари на учителите за подготовката и усилията, които полагат за израстването на децата. „Всички участници в състезанието са победители”, категоричен бе кметът Камбитов. Той награди отличените директори и учители  на годината в категориите „Училища”, „Детски градини”, „Детски ясли”, категория „Културни дейци”, учители, дали своя принос за образованието през годините, ученици, спечелили първи места на Международни и Национални състезания, конкурси и олимпиади.

На официалната церемония бяха връчени и отличия за постигнати високи резултати в областта на образованието и науката, областта на спорта, изявени културни дейци, както и за отлично представяне в културните прояви на община Благоевград.

Наградите бяха връчени от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателя на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков, началника на Регионален инспекторат по образованието Ивайло Златанов, директор на дирекция ‘Хуманитарни дейности” в община Благоевград Христина Шопова, председателя на комисията „Образование, култура и вероизповедание” към ОбС - Благоевград Василка Колчева.

Празничната програма, посветена на 24 май - Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост започна с шествие, което тръгна от Съдебната плата в Благоевград, премина по централните улици в града и стигна до зала „Яворов”. Участие в гала концерта взеха Биг Бенд - Благоевград, Стефани Делева от ПМГ, която изпя „Учителко любима” като поздрав за всички учители, клуб по спортни танци „Карат”, Александра Механджийска, Мария Владикова и група „Смехоранчета”, София Арабаджиева и малките таланти от Клуб по художествена гимнастика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов