Избрани Новини

Фирма наводни село Стоб

Запушила вада, докато изпълнява проект

В село Стоб няколко къщи бяха наводнени след като вадата, минаваща през селото, се оказа запушена и водата от нея преля в хорските домове. Вадата е прекъсната заради ремонтните работи по поставяне на нова канализация в селото, които продължават вече няколко месеца.

Вадата води началото си от близката рекичка. Минава през цялото село и пак се влива в реката. В средата на селото обаче фирмата изпълнител на проекта за канализацията така направила ремонта, че прекъснала вадата. И водата започнала да тече в близките къщи.

“И направо ми влиза в къщата под основите. И влага! Вътре всичко е страшно!”, оплака се Даниела Лапева.

“Играем си по цял ден с лопатката и с кофата, изхвърляме водата навънка”, разказа Симеон Николов.

Кметът на селото Георги Ставрев обясни, че виновна за ситуацията е предишната фирма изпълнител на проекта за канализацията в селото – тя била запушила вадата.

“Фирмата, която е минала с канализацията, е разрушила старата вада и не я е възстановила. Естествено, че ще се направи вадата…Просто привършваме днеска – утре и ще я направим вадата”, обеща той.

В село Стоб се надяват проблемът да бъде решен възможно най-бързо, защото така хем няма да се наводняват къщи, хем стопаните спокойно ще поливат градините си, без да причиняват щети на своите съселяни, съобщава още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)