Избрани Новини

Музикалният проект "Микрокосмос" ще изнесе концерт в Благоевград

Проектът се осъществява паралелно в Белгия, Франция, Люксембург, Гърция и България

Музикалният проект "Микрокосмос" ще има концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград на 28 май. Той се осъществява паралелно в Белгия, Франция, Люксембург, Гърция и България и е моментна снимка на новата клавирна музика. Включва представянето на 60 едноминутни клавирни творби на 60 съвременни композитори от цял свят - 60х60х60  -  макрокосмос  и микрокосмос  едновременно. Сред българските автори са Борислава Танева, Георги Арнаудов, Йордан Гошев, Владимир Джамбазов, Милен Панайотов, Вида Пиронкова.

Идеята на проекта се разработва в няколко последователни работилници в София и Благоевград. а крайната цялостна музикална презентация е на 28 май (четвъртък), в Голямото концертно студио на Радио Благоевград от 18.00 часа. Входът е свободен и могат да присъстват всички, които искат да се докоснат до съвременната клавирна музика.

Проектът се реализира от Фондация  „Духовното наследство на Панчо Владигеров” в партньорство  с  Югозападния университет „Неофит Рилски” и  със съдействието  на  Националния фонд „Култура” и Фонда  за иновации в културата  към  Асоциация за развитие на София – Югозападен регион.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов