Избрани Новини

Видеонаблюдение ще пази реда в Марчево

Сменят ръководствата на РПУ-то в Гърмен

Кметът на Гърмен Минка Капитанова пое ангажимент да бъде инсталирана система за видеонаблюдение в общината, с оглед осигуряване реда и  спокойствието сред населението. Това стана по време на работна среща, в която взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна  Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, директорът на ОД МВР -  Благоевград Христо Разслоков и областният управител Бисер Михайлов. Те  проведоха разговори както с Инициативния комитет на протестиращите от селото, така и с представители  на ромската  общност. По време на работна среща в РПУ- Гоце Делчев са обсъдени редица организационни въпроси, свързани с организацията на полицейската дейност, включително и промяна в ръководствата на районното управление и полицейския участък в  Гърмен, съобщават от МВР.

На място остава засилено  полицейското присъствие. Екипи на  жандармерията  са включени,  за да подпомагат опазването на обществения  ред.

Напрежението  между враждуващите групи в община Гърмен ескалира  преди дни, заради  висока музика,  пусната от група роми. По мнение на част от  упрваляващите, обаче, самият конфликт тлее от години, заради многото  незаконни постройки в квартал "Кремиковци" в село Марчево. По официални  данни те са 129 на брой. При сблъсъците през последните дни бяха ранени  четирима души, а осем  са отведени в ареста



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов