Избрани Новини

В Гърмен още са готови за разправа с ромите

Засилено полицейско присъствие ще има, докато има напражение

В Гърмен все още има напрежение между българското и ромското население. Българите плашат със саморазправа, ако полицията не ги пази, съобщава btv.

Шефът на МВР-Благоевград Христо Разсолков отново обяви, че официално подадените жалби за битова престъпност в Гърмен са само 4.

„Мисля, че регионът е сравнително спокоен на фона и на цялата дирекция и на цялата страна. Апелирам да се подават сигнали”, призова полицейският шеф.

Дядо Божик от Гърмен обаче разказа как роми са го обирали многократно, подавал жалби, но те били определяни като маловажни. Той има пистолет, който показа. Твърди, че го притежава напълно законно. Нека не прибягваме към саморазправа, призова Христо Разсолков при вида на пистолета. Други хора от селото обаче обявиха, че ще последват примера на дядо Божик.

Те попитаха също защо ромите, които са неграмотни, имат книжки и шофират.

„Дошли са в нашите ниви и са си направили къщи, ядат ни реколтата. Три съдебни решения имам и не мога да си взема земята, защото един циганин си е построил къща и тя вече е узаконена”, разказа друг жител на Гърмен.

Според директора полицията в Благоевград без диалог между българите и ромите няма да се реши проблемът в селото. Той обеща, че засилено полицейско присъствие в Гърмен ще има, докато има напрежение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов