Избрани Новини

Развяха Самарското знаме над Симитли

Почетоха 139-годишнината от смъртта на Панайот Волов

Симитли почете 139-годишнината от смъртта на Панайот Волов. Граждани на Симитли издигнаха над града на хълма между местността  „Ливадище” и Симитли, който местните наричат „Чуй Петльово” българския национален флаг с националния герб. Националният химн озвучи цялата околност. Над Симитли се развя и Самарското знаме с ликовете на Солунските братя св. св. Кирил и Методий и Пресвета Богородица с младенеца. Честването е по инициатива на студента от Симитли Кристиян Ковачев.
Слово за годишнината от кончината на Панайот Волов бе подготвено от Елена Александрова – уредник в отдел „Възраждане” на Регионалния исторически музей – Благоевград. „Онова, от което извира енергията и го нарежда в пантеона на безсмъртните, отдали живота си в името на свободата, е единството между думи и дела”, каза в словото си Александрова.

Преди векове на това място се издигала малка средновековна твърдина, която била част от цялата мрежа твърдини, преминаващи през днешната Симитлийска община. Местните се надяват тази местност с нейната история да започне да привлича туристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов