Избрани Новини

И таксиметров шофьор в схемите с алоизмамите

Крими

29-05-2015, 09:00

Снимка:

снимка, бнр

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Той твърди, че получавал поръчки от свой клиент - предавал пратки срещу пари

Таксиметровият шофьор Красен Димов даде обяснения пред Бургаския районен съд като обвинен за телефонна измама. Той разказа, че често приемал от непознати клиенти поръчки за доставки на стоки, които сам трябвало да закупи, както и за пратки.

През лятото на 2013 г. непознат мъж го потърсил по телефона, казал му, че се занимава с недвижими имоти и го ангажирал да пренася документи.
При всички възложени от него поръчки обаче, се оказвало, че в пренасяните пликове имало пари.

На 12.07.2013 г. сутринта той му поръчал да отиде от Севлиево до Созопол и да изчака обаждането му. В късния следобед му възложил задача да отиде до непознат адрес и да вземе пратка. Подсъдимият получил от възрастна жена плик. След това непознатият му съобщил по телефона, че трябва да го остави на спирка в прохода Хаинбоаз. Казал му още да вземе 300 лв. от плика. Димов видял, че в плика останали към 1000 лв.

Районната прокуратура, на база на обясненията, измени обвинението срещу Димов от съучастие като съизвършител, в съучастие като помагач на неизвестното лице.

Затова Димов поиска време, за да организира защитата си. Районните магистрати отложиха делото за 30 юни.

Според обвинението на 12 юли 2013 г. таксиджията заблудил възрастна жена, че дъщеря й е пострадала тежко при катастрофа. Получила фрактура на гръбначния стълб и трябвало да се направи операция със златни пирони и златни пластини, която струва 4 600 лв. Димов причинил на созополийката вреда в размер на 1 400 лв., която сума пострадалата успяла да събере и му дала на ръка.

Съдът разпита двама полицейски служители, които са арестували подсъдимия при аналогичен случай в Разлог след настоящото престъпление.

В предходни съдебни заседания са разпитани друг служител на реда от Разлог и дъщерята на пострадалата, която междувременно е починала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов