Избрани Новини

Сигнализирайте за нарушения по пътя!

Полицията в града приема снимков и видео материал от гражданите

По повод на големия обществен отзвук, зачестилите в страната тежки пътни инциденти, нетърпимостта към нарушителите на пътя и желанието на гражданите да съдействат на полицията за ограничаване на пътния травматизъм, в МВР е създадена организация за приемане на сигнали и своевременното им отработване.

В Областната дирекция на МВР – Велико Търново гражданите могат да подават сигнали, да изпращат снимков или видео материал за нарушения на Закона за движение по пътищата и да дават предложения на електронния адрес на областната дирекция – veliko-tarnovo@mvr.bg.

Приетите в работно време сигнали незабавно ще се докладват на ръководството и ще се предприемат необходимите действия по тяхното отработване. Сигналите, получени в извън работно време, ще се отработват в първия работен ден. За предприемане на незабавни действия сигнали ще се примат и на тел. 112.

При получаване или приемане на снимков или видео материал, касаещ нарушение на Закона за движение по пътищата, подателят задължително ще се призовава като свидетел в образуваното административно-наказателно производство.

От полицията призовават гражданите да не бъдат пасивни свидетели на нечие арогантно поведение на пътя, а да проявяват гражданска отговорност и позиция и смело да сигнализират служителите на реда, за да може заедно да намалим броя на пътните инциденти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов