Избрани Новини

Весел и пъстър Първи юни за благоевградските деца

Велосипед ще се изтегли в специална томбола от 12.00 часа

Много изненади , подаръци и забавления очакват малки и пораснали деца по повод Международния ден на детето в Благоевград.  Мероприятията за малките жители и гости на града започват от 10.00 часа на площад „Георги Измирлиев”. Актьорите от Куклен театър- Благоевград ще отправят поздрав към всички деца и преоблечени като клоуни ще раздават балони в центъра на града. От 11.00 часа започва „Пиратско шоу”, представено от театър „КраТунка” от Хасково и съдействието на „Изкуство в движение”, „Арт офис” и фондация „Америка за България”.  Час по- късно отваря врати и „Детско ателие”, в което ще се изработват тематични пиратски реквизити - превръзки за очи, пиратски знамена, шапки и други. Празнична музикално-танцова програма ще съпътства всички събития. Тя ще се състои на специално построената сцена на площад „Г. Измирлиев”. В 13:00 часа актриса от кукления театър пък ще чете приказки на децата в болницата, след което те ще получат книжки за оцветяване.

Пъстри и занимателни ателиета ще бъдат разположени пред  сградата на община Благоевград. Зайо Байо ще „подскача” сред малчуганите с подаръци, а голямата изненада е колело, което ще  отиде при едно от децата, изтеглено в специална томбола от 12.00 часа.

Военно формирование 26 400 ще отвори врати, за да посрещне децата в техния празничен ден. „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника” ще се проведе от 10.00 до 12.30 часа.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов