Избрани Новини

Безплатен вход пуска музеят на Благоевград за 1-ви юни

Децата ще извършват археологически разкопки

Регионален исторически музей - Благоевград отбелязва деня на детето с безплатен вход за посетители, съобщава dariknews. Екипът на музея ще посрещне малчуганите с много забавления и игри, съобщават от пресцентъра на РИМ.

В Детския кът децата ще могат бъдат в ролята на истински учени– ще правят археологически разкопки, реставрират копия на праисторически керамични съдове, ще наблюдават и разпознават птици и животни, могат да бъдат археолози и биолози.

В обособения детки кът децата ще открият едно различно лице на музеите, пълноценен начин за прекарване на свободното време заедно със своите деца и нови възможности за тяхното образование и развлечение.

Посетителите на музея могат да разгледат експозициите по зали: Праистория и античност, Средновековие, Природа, Църковно-просветни борби и революционно движение, Народно изкуство, Скаптопара-Горна Джумая- Благоевград – градът и неговите жители, Временни изложби, са показани артефакти, чрез които могат да се проследят исторически процеси и събития от първите поселения по земите ни до наши дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов