Избрани Новини

Безплатни чадъри и шезлонги на бургаския плаж от днес

Животът

01-06-2015, 11:53

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Искат премахване на таксата за чадъри и шезлонги по плажовете

Сезон 2015 вече стартира на централния

Централен плаж, който се стопанисва от Община Бургас, и тази година ще предложи много удобства за приятна почивка. Сезонът стартира днес, а жителите на града и туристите могат да ползват напълно безплатно 250 чадъра и 150 шезлонга.
От днес на ивицата ще заработят 5 спасителни поста. Те ще бъдат обслужвани от 10 спасители и един старши спасител. Заедно с тях е осигурено медицинско лице и необходимата апаратура за оказване на помощ при инциденти. От месец юли броят на спасителите ще бъде увеличен на 15 души, което ще гарантира пълното обезопасяване на ивицата през най-натоварените летни месеци. 
Плажът ще е оборудван и с нужния брой душове и съблекални. На всички входове ще има разположени санитарни възли. Ще бъде осигурен свободен достъп за хората с увреждания. До момента са направени две дезинфекции, а през тази седмица ще бъде извършено цялостно почистване на плажната ивица.
Спортът присъства осезаемо и през този летен сезон на тази локация. Централен плаж ще има 2 футболни, 2 волейболни игрища, както и два терена за плажен тенис. На тях ще се провеждат различни състезания от календара на Община Бургас



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов