Избрани Новини

Напрежението в Гърмен ескалира

С призив „Земя напоена с кръв не се продава за 1,50 лв” и скандирания „Българи, юнаци” започна националният протест в общината

Напрежението в Гърмен ескалира, протестиращи замерват жандармерията с кутии от бира, предаде Радио „Фокус”- Пирин . Напрежението се покачва изключително. Протестиращите хвърлят шишета от бира срещу ромския квартал. Непрекъснато призовават да нахлуят в него и да спрат тормозът над българите. Служителите на жандармерията вече са с цялостна екипировка след като започнаха протестиращите да изразяват агресията си й срещу тях.

С призив „Земя напоена с кръв не се продава за 1,50 лв” и скандирания „Българи, юнаци” започна националният протест в общината. Пред Народното читалище изказвания към събралите се над 200 протестиращи направиха Георги Делиев член на инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен, кметът на община Гърмен Минка Капитанова, Иван Кременлиев председател на инициативния комитет, Рахим Арнаудов, жител на с. Дряново, Иван Бейректаров и Вили Павлова представител на църковното представителство в община Гърмен. След приключване на официалната част шествието ще се отправи към ромския квартал „Кремиковци”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов